بازی های مناسب برای کودکان اوتیسم

خانواده هایی که دارای فرزند اوتیسم هستند به دلیل خاص بودن رفتار آن ها مشکلاتی اعم از سرگرم کردن را در پیش رو دارند .  یکی از سختی های کودکان اوتیسم وابسته بودن به یک وسیله چه اسباب بازی و چه وسایل دیگر میباشد . این نوع وابستگی والدین را دچار بهم ریختگی عصبی میکند . در این مطلب اسباب بازی های مناسب کودکان اوتیسم را برای شما کاربران عزیز در نظر گرفته ایم که باعث شادابی این فرزندان خواهد شد.

بازی کودکان اوتیسم به چه شکل میباشد ؟

همانطور که در ابتدا گفیتم کودکان اوتیسم با وسایلی سرگرم میشوند که برای بچه های دیگر این نوع وسیله اسباب بازی به حساب نمی اید و شایذ تجعب برانگیز باشد که علاقه خاصی نسبت آن وسیله دارند . اگر اکثر کودکان هم بازی آن ها شوند میبینید که حرکات آن ها را تقلید میکنند وشوروهیجان زیادی دارند  و همین امر باعث دلخوشی والدین برای سرگرم بودن فرزند خود میشود .

چگونه خود را سرگرم میکنند:

  • بچه های اوتیسم اکثرا به تنهایی بازی میکنند و حتی مشاهده شده که در گروه های چند نفری، انها جداگانه بازی میکنند .
  • .بچه های اوتیسم علاقه ای به بازی های مشارکتی ندارند و همچنی قوانین رعایت نوبت و نقش بازی کردن را انجام نمیدهند چون مورد انتخاب ان ها نیست .
  • کودکان اوتیسم علاقه‌ی ویژه‌ای به انجام فعالیت‌های بی‌هدف و تکراری دارند
  • کودکان اوتیسم علاقه‌ای به برقراری ارتباط با دیگران ندارند.

کدام بازی ها مورد علاقه این کودکان میباشد ؟

 

اگر خوب توضیحات بالا را خواندید و درک کردید که این بچه ها چه نوع بازی هایی را انجام میدهند در ادامه بازی هایی را انتخاب کردیم که مورد پسندشان میباشد .

1-بازی های کشفی:

در این نوع بازی کودک اوتیسم وسیله بازی را در اختیارش قرار میدهید شناسایی کلی انجام میدهد و توانایی کشف کردن ویژگی آن وسیله را دارد .  با استفاده از این بازی‌ها اشکال، رنگ‌ها، اندازه، بافت و… را به کودک اوتیستیک خود آموزش داده و او را برای انجام فعالیت‌های سرگرم‌کننده تشویق کنید.

2-  بازی‌های علت و معلولی:

کودکان اوتیسم رابطه‌ی علت و معلولی را به خوبی درک کرده و از آن به صورت مکرر استفاده می‌کنند. اسباب بازی‌های علت و معلولی، پیامد‌های اعمال کودکان را به نمایش گذاشته و اوقات سرگرم‌کننده‌ای را برای آن‌ها فراهم می‌کند.

3-بازی های کاربردی:

این نوع بازی به صورتی میباشد که کودک وسیله ای که در اختیار دارد به طور کامل با خود آشنا میکند و کاربرد های گوناگون آن وسیله را اموزش میبیند .

بیشتر بدانید: محبوب ترین اسباب بازی های جهان

4-بازی های خود ساخته :

یکی از جذابیت های بازی کودکان اوتیسم بازی هایی میباشد که باید آن ها راحل کنند مانند ساخت پازل . این نوع بازی ها بدلیل تفکری که دارد باعث میشود کودک به دنبال پیدا کردن راه آن باشد هر چند با تخیر انجام میشود ولی آن را به پایان میرساند.

5-بازی های فیزیکی:

Hands of a little child and parent plying jigsaw puzzle game on a wooden table

 

اگر بتوانید از بازی های فیزیکی و پرتحرک استفاده کنید از تنبل بود کودک جلوگیری میکنید و ویژگی که این بازی ها دارد کودک را به دنبال تجربه های بیشتر میبرد . در بعضی موارد مشاهده شده کودک بازیی را انجام میدهد که برای بسیاری از کودکان معمولی سخت به نظر میرسد .

6-بازی های تقلیدی:

استفاده از این نوع بازی باعث تقویت کلامی و هوشی فرزند میشود به صورتی که باید کودک وانمود کند که یک ابر قهرمان میباشد که شاید کودک از ان دوری کند ولی باعث تقویت قوه تخیل کودک میشود .

کودکان اوتیسم مانند هم سن و سالان خود به بازی و اسباب بازی احتیاج دارند. این کودکان اسباب بازی‌های سرگرم‌کننده را بیشتر از محصولات آموزشی دوست دارند. متخصصان روانشناسی استفاده از اسباب بازی‌های دوران پیش دبستانی و مهد کودک را برای کودکان اوتیستیک نیز مناسب می‌دانند. به این ترتیب انواع پازل، لگو، بلوک‌های آموزشی، توپ، ماشین‌های اسباب بازی و انواع کتاب از مناسب‌ترین اسباب بازی‌ها برای کودکان اوتیسم محسوب می‌شوند.

 کلام اخر در سه جمله :

کودکان اوتیسم انجام بازی‌های انفرادی را ترجیح می‌دهند.

کودکان اوتیسم علاقه‌ای به دنبال کردن قواعد و قوانین بازی‌ها ندارند.

کودکان اوتیسم به تقویت مهارت‌های کلامی، تعامل و مهارت‌های اجتماعی احتیاج دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست