عواطف کودکان با بازی ها تخریب می شود!

بازی فرصت های یادگیری فوق العاده ای را برای کودکان در هر سنی را فراهم می کند. هدف این مقاله این است که به شما در مورد مزایای بازی آموزش دهیم و بر تغییر در طرز فکر اکثر مردم در مورد بازی تأثیر بگذاریم.

بازی نباید همیشه به عنوان یک فعالیت بیهوده ، فوق برنامه و اختیاری تلقی شود، بلکه یک ابزار ضروری در رشد کودک است. تحقیقات نشان می‌دهد که بازی آزاد در فضای باز فواید بسیار ارزشمندی از جمله رشد مهارت‌های فیزیکی، عاطفی، اجتماعی و شناختی به بچه‌ها می‌دهد.

افزایش قدرت فیزیکی

خرید عمده اسباب بازی
خرید عمده اسباب بازی

 

اگر از بچه‌ها بپرسید که چرا می‌دوند، می‌پرند، تاب بازی می‌کنند یا بالا پایین می‌پرند، به شما می‌گویند: «چون خوش میگذره، داریم بازی میکنیم دیگه…»

اما تحقیقات نشان می‌دهد که بازی در فضای باز بسیار بیشتر از سرگرمی است، بلکه برای کمک به بچه‌ها از نظر جسمی مناسب و ضروری است.  وقتی بچه‌ها مشغول بازی هستند، بازخورد‌ها و کنترل حرکت را یاد می‌گیرند، مهارت‌های حرکتی ظریف و درشت را توسعه می‌دهند و انعطاف‌پذیری و مهارت‌های تعادل را افزایش می‌دهند؛ علاوه بر این، وقتی بچه ها درگیر فعالیت بدنی هستند، عضلات قوی تری می سازند و تراکم استخوان را بهبود می بخشند، عملکرد قلب و ریه را بهبود می بخشند و از چاقی، دیابت و کلسترول بالا جلوگیری می کنند.

بردن بچه ها به زمین بازی   قرار دادن فرزندانتان در مسیر سلامت جسمانی است.

 

بازی کودکان چه بلایی بر سر رشد عقلی آنان می آورد؟

 

افزایش قدرت عاطفی

در حالی که شما واقعاً می توانید مزایای فیزیکی بازی را ببینید، مزایای درونی نیز وجود دارد که در رشد عاطفی کودک نقش دارد.  بازی آزاد نقش مهمی در رشد عاطفی کودک دارد و تحقیقات به سه زمینه که بازی به رشد عاطفی کودکان کمک می کند اشاره کرده است: ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس، آزمایش با احساسات مختلف؛ و رهایی از احساسات از ضربه.

 

اعتماد به نفس و عزت نفس

تجهیزات اسباب بازی مانند ابزارکوهنوردان و دستگاه‌های آویزان بالای سر، کودکان را با چالش‌های فیزیکی مواجه می‌کند و آنها را به بازی کردن تشویق می‌کند تا ریسک کنند. وقتی بچه‌ها این ریسک را می‌پذیرند و بر چالش غلبه می‌کنند، احساس موفقیت در آنها ایجاد می‌شود که منجر به عزت نفس بالاتر می‌شود.  رشد اجتماعی کودکان و توانایی بازی کردن به تنهایی نیز از عوامل مهم در ایجاد اعتماد به نفس است.

قدرت تخیل و بروز احساسات

یادت هست زمانی که بازی می کردی؟ با استفاده از بازی وانمودی، از تخیل خود برای بیرون آمدن از محدودیت ها و واقعیت خود استفاده میکردید  امروز نیز به همین گونه است. تحقیقات نشان می دهد که کودکان از بازی برای بیان احساسات خود استفاده می کنند و یاد می گیرند که با ترس ها و تجربیات ترسناک خود کنار بیایند. بازی به کودکان این امکان را می دهد که به طور کامل خودشان را بیان کنند بدون اینکه کسی یا چیزی مانع آنها شود. به یاد دارید زمانی که وسایل بازی شما به طور جادویی به ماشین، خانه یا مدرسه واقعی تبدیل می شد؟ تجهیزاتی مانند تونل ها یا فضاهای بسته، تخیلات را تقویت می کنند و بچه ها از تخیل خود استفاده می کنند و وانمود می کنند که بازی هیجان انگیزی می کنند. این تجربیات و احساسات با بزرگتر شدن بچه ها تغییر می کند. به عنوان مثال، کودکان پیش دبستانی قدرت عاطفی و ثبات خود را افزایش می دهند، در حالی که کودکان بزرگتر خودانگیختگی و شوخ طبعی را توسعه می دهند.

رهایی از احساسات از تروما

خرید اسباب بازی به قیمت عمده
خرید اسباب بازی به قیمت عمده

تشویق کودکان به ابراز احساسات در حین بازی به اندازه تشویق سلامت جسمانی مهم است. ثابت شده است که بازی برای کودکانی که از نظر عاطفی به دلیل موقعیت‌های آسیب‌زا مانند کودک‌آزاری، اختلالات خانوادگی و یا تجربه بلایای طبیعی یا جنگ هستند، مهم و درمانی است. مطالعات نشان می‌دهد که کودکان هنگام بازی می‌توانند احساسات خود را بروز داده و آسیب‌های خود را به نمایش بگذارند تا بتوانند آزادانه احساسات خود را به اشتراک بگذارند.

 

افزایش قدرت اجتماعی

بچه ها به دلایل زیادی زمین بازی را دوست دارند، اما یکی از دلایل اصلی که آنها مشتاق بازی هستند این است که به آنها فرصتی می دهد تا با دوستان خارج از مدرسه دیدار کنند، با همسالان جدید ملاقات کنند و بازی های سرگرم کننده و تخیلی انجام دهند که ممکن است نتوانند آنها را در خانه انجام دهند.

 

بازی فکری هایی که استعداد کودکان را شکوفا می کند

 

بازی کردن به تنهایی

برخی ممکن است فکر کنند که بازی به تنهایی کودکان را تشویق می کند که از دیگران دوری کنند برعکس، بازی انفرادی به بچه‌ها از لحاظ اجتماعی کمک می‌کند، زیرا احساس استقلال قوی را در خود ایجاد می‌کند، خلاقیت و تخیل را تقویت می‌کند . وقتی کودک به تنهایی در زمین بازی یا با اسباب بازی های خود بازی می کند، می تواند با مشاهده تعاملات دیگر بچه ها بدون اینکه بخشی از آنها باشد، نشانه های اجتماعی را نیز بیاموزد.

تعامل گروهی

همانطور که بازی انفرادی مهم است، بازی گروهی جایی است که بچه ها با نقش های اجتماعی و قوانین فرهنگی یاد می گیرند، مهارت های همکاری مناسب را توسعه می دهند و خود را با یک سیستم مشترک از نمادها، از جمله زبان کلامی و بدن آشنا می کنند. بازی گروهی فقط سرگرمی بچه ها با یکدیگر نیست، بلکه به آنها در مورد روابط واقعی زندگی آموزش می دهد. هنگامی که کودکان روابط خود را توسعه می دهند و آزمایش می کنند، مهارت های خودکنترلی و مذاکره را می آموزند. آنها همچنین مهارت‌های استقلال و فعالیت‌های گروهی قابل قبول را یاد می‌گیرند تا با بزرگ‌تر شدن، روی آن‌ها پیشرفت کنند. بازی گروهی به کودکان کمک می کند تا برای یک عمر تعامل با دیگران آماده شوند.

 

زمین بازی در فرهنگ اجتماعی

نکته مهم در مورد زمین های بازی و وسایل بازی این است که به کودکان اجازه می دهند آزادانه در کنار یکدیگر باشند. تحقیقات نشان داده است که هم تعامل گروهی و هم رشد اجتماعی در زمین بازی اتفاق می‌افتد: سکوها و عرشه‌ها مکان‌هایی را برای تجمع کودکان و تلاش برای موفقیت را فراهم می‌کنند.  تاب و سرسره بچه ها را تشویق می کند تا نوبت را یاد بگیرند.

زمانی که کودکان با زبان و موقعیت اقتصادی متفاوت در یک زمین بازی ملاقات می‌کنند و با هم بازی می‌کنند.

فراهم کردن این فضاها به بچه ها فرصتی برای جمع شدن و برقراری ارتباط می دهد که کلیدهای مهمی در کمک به تعامل اجتماعی هستند.

رشد مهارت های اجتماعی نقشی حیاتی در فرآیند بلوغ کودک دارد. در حالی که بچه ها صرفا سرگرم بازی و تفریح ​​هستند، آنها نمی دانند که درس هایی که در زمین بازی می آموزند، پایه ای برای تبدیل شدن به بزرگسالانی  سازگار با اجتماع را فراهم می کند.

هوش و روابط اجتماعی

طیف گسترده ای از متخصصان به این نتیجه رسیده اند که بازی برای رشد مغز کودک ضروری است. مطالعات نشان داده است که بازی بر رشد عصبی کودک نیز تأثیر می گذارد و نحوه سیم کشی مدارهای عصبی مغز را تعیین می کند. به عبارت دیگر، بازی بر اعتماد به نفس، هوش و توانایی بیان کودک تأثیر می گذارد. ژان پیاژه، نظریه‌پرداز برجسته رشد کودک، معتقد بود که نقش بازی واضح‌ترین راه برای رشد کودکان است.

سخن پایانی …

بازی کردن به تنهایی و گروهی می تواند یک ابزار یادگیری مهم برای بچه ها باشد. بازی ها به بچه ها می آموزد که برنامه ریزی کنند و تصمیم بگیرند. و استراتژی، قوانین و اهداف را بسازند و درک کنند. علاوه بر این، بازی‌ها توانایی تمرکز و افزایش دامنه توجه آنها را تشویق می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست